RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TARALDRUD: Den rødgrønne regjeringen ville legge det nye nasjonale beredskapssenteret til Alnabru i Groruddalen. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) skrotet dette tomtealternativet og valgte å vurdere Grønmo i Oslo eller Taraldrud i Ski kommune isteden. Nå er det klart at senteret flyttes ut av hovedstaden. Disse luftbildene er fra Taraldrud.
TARALDRUD: Den rødgrønne regjeringen ville legge det nye nasjonale beredskapssenteret til Alnabru i Groruddalen. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) skrotet dette tomtealternativet og valgte å vurdere Grønmo i Oslo eller Taraldrud i Ski kommune isteden. Nå er det klart at senteret flyttes ut av hovedstaden. Disse luftbildene er fra Taraldrud. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Politiets beredskapssenter til Ski

Sist oppdatert:
Politiets beredskapssenter skal ligge på Taraldrud i Ski kommune.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) opplyser til NRK at Taraldrud er valgt til fordel for den tidligere søppelfyllingen Grønmo i Oslo. En tomt på Alnabru i Oslo ble i fjor skrotet for det nye beredskapssenteret på grunn av plassmangel og utfordringer med kvikkleire.

Daværende justisminister Grete Faremo (Ap) forsikret i 2012 at beredskapssenteret på Alnabru skulle stå klart innen fem år til en pris på rundt 1 milliard kroner.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Anundsen fastslo imidlertid i september i fjor at både Taraldrud og Grønmo er langt billigere løsninger. Anslagene for ett år siden viste at det vil koste om lag 3,5 milliarder kroner å etablere et beredskapssenter på Taraldrud, samme pris som alternativet på Grønmo. Tomtekostnader kommer i tillegg.

For Alnabru ble kostnadene anslått å bli 840 millioner kroner høyere. Forprosjektering av Grønmo og Taraldrud startet i juni i år, opplyste Anundsen til NTB i sommer.

Det nasjonale beredskapssenteret er blant annet ment å huse helikoptertjenesten, beredskapstroppen, bombegruppen og hundetjenesten i politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere