Gå til sidens hovedinnhold

Politiets egne rasbilder

Fortsatt er én person savnet etter rasulykken i Ålsund.

Fire av de fem omkomne er hentet ut fra bygningsmassene som en gang var Fjelltunvegen 31, på et boligfelt i Ålesund.

- Trenger hvile
Torsdag melder Sunnmøre politidistrikt at søket etter omkomne i Fjelltunvegen 31 er avsluttet klokken 14.15 torsdag. Nå trenger letepersonellet hvile.

- Det er fysisk og psykisk krevende arbeid, og av hensyn til redningsmannskapenes sikkerhet er det behov for hvile. Målet er fortsatt å hente ut alle de fem omkomne, sier stabssjef John ved Sunnmøre politidistrikt.

Se Nettavisens video og bildekarusell fra rasstedet.

Nye hundesøk
Den femte omkomne er ikke ennå lokalisert, og søket gjenopptas mandag morgen.

Søket vil fortsette med to personer fra Oslo brann- og redningsetat, mannskaper fra Ålesund brannvesen samt kriminalteknikere fra Kripos og politiet i Ålesund.

Onsdag ble det også søkt med hund fra hundetjenesten i Oslo politidistrikt. Den gjorde markeringer som understøtter søket som pågår.

Teknisk etat fra Ålesund måler kontinuerlig stabiliteten i bygget.

- Som jordskjelv
Natt til onsdag 26. mars kollapset en seks-etasjes boligblokk i Fjelltunvegen 31 i Ålesund. Årsaken til bygningskollapsen var at et større fjellparti løsnet bak boligblokka og flyttet hele bygget sju-åtte meter ut mot veien.

Første etasje er helt kollapset og andre etasje delvis rasert. Beboerne forteller at det var som et jordskjelv. De kom seg ut på verandaen og ble reddet av redningsmannskaper og naboer som satte opp stiger.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021