*Nettavisen* Nyheter.

Politiets psykiatristrid

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

Politiet og psykiatrien klarer ikke å bli enige om grensen for taushetsplikten.

21.04.06 04:53

Et av eksemplene på dette var en polititjenestemann i savnetgruppen i Oslo, som ikke fikk vite navnet på en pasient helsevesenet selv hadde meldt savnet, skriver Aftenposten.

For kort tid siden ble det arrangert en konferanse for å bedre samarbeidet mellom politi og psykiatri på Gaustad sykehus.

Hovedstridsspørsmålet er hvor forsiktige helsevesenet skal være i forhold til sin taushetsplikt. Jostein Vist i Helsetilsynet sier ting kan tyde på at personell i helsevesenet heller vil være for forsiktig, enn å risikere en reaksjon fra Helsetilsynet.

- Når vi spør om opplysninger om en pasient, er det ikke fordi vi er nysgjerrige, men fordi vi eventuelt må sette i verk tiltak. Iblant opplever vi at politiet varsler helsevesenet om en person som vi anser kan være farlig. Men vi opplever å ikke få tilbakemelding om hva som skjer. Her i Oslo har vi sett en stor bedring de siste årene, men jeg tror fremdeles det er forskjeller i oppfatningen av hvordan taushetsplikten skal tolkes mange steder rundt om i landet, sier Finn Abrahamsen i Oslo-politiet til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.