RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiets teorier i Tone-saken

Foto: Privat
Sist oppdatert:
HAMAR (TV 2 Nettavisen): Drap, ulykke eller frivillig forsvinning. Politiet har flere teorier om hva som kan ha skjedd med Tone Engelund (23).

Onsdag ettermiddag kom Kripos til Hamar. To teknikere, en analytiker og en etterforskningsleder skal hjelpe politiet å lete etter savnede Tone Engelund.

Politiet leter svært bredt etter 23-åringen, og de har ingen hovedteori om hva som har skjedd med jenta.

Her er de forskjellige teoriene til politiet:

Hun kan ha forsvunnet av egen fri vilje, men dette er ikke en teori som politiet mener er sannsynlig. Politiet mener det er langt mer sannsynlig at hun har blitt utsatt for en ulykke.

Hvis det er slik, vil det etterlyste vitnet ikke være direkte involvert i forsvinningen.

Politiet sa under pressekonferansen onsdag at det etterlyste vitnet gikk like bak Engelund da hun forlot Docile. Politiet holder det altså åpent om hun faktisk forlot utestedet sammen med noen eller alene.

Leteaksjonene
Leteaksjonene som har blitt organisert denne uken, har hatt nettopp det for øye. Hun kan ha sovnet i sentrum og blitt dekket med snø, eller hun kan ha begynt å gå mot foreldrenes hjem i Løten, og falt på veien.

- I dag leter mannskaper fra sivilforsvaret langs riksvei 25 mellom Hamar og Løten, sier informasjonskonsulent Kari-Anne Dobloug til TV 2 Nettavisen.

Teorien er at Engelund kan ha begynt å gå mot foreldrenes hjem på Løten fordi hun ikke hadde penger til transport, eller at hun har blitt kjørt deler av veien og dumpet eller sluppet av langs riksveien.

Samtidig vil dykkere fra brannvesenet i dag lete i havnebassenget utenfor Hamar.

- Vi har fått hjelp fra brannvesenet og forsvaret, sier Dobloug.

Politiet lette onsdag i busker, under kumlokk og i skur i Hamar sentrum og andre sentrumsnære områder. Dette arbeidet er nå avsluttet.

Kartleggingen
Samtidig har politiet startet kartleggingen av folk som var ute på byen lørdag kveld/natt til søndag.

- Vi forsøker først og fremst å komme i kontakt med personer som var på de samme stedene som Tone. Det er Docile, Stallgården og Svare & Berg, sier Dobloug.

Etterlyse alle som var på byen
Foreløpig nøster politiet selv opp hvem som var på de aktuelle utestedene, men planen er å etterlyse alle som var på de aktuelle utestedene denne kvelden.

- Vi ønsker ikke å gå ut med dette ennå, for vi må etablere et mottaksapparat først. Folk må ikke begynne å ringe inn nå, for da sprenges sentralbordet vårt. Vi vil si ifra når vi er klare, sier Dobloug.

Politiet håper å komme i kontakt med personer som enten har sett Engelund, eller som kan ha informasjon om mannen som skal ha vært sett sammen med henne da hun forlot Docile.

Hvorfor Tone Engelund i det hele tatt var på Docile, er en gåte. Dette er en fotballpub, og Tone Engelund er ikke en fotballjente.

Flere av hennes venner sier at det ikke ville vært naturlig for henne å dra til denne puben, hvis hun da ikke kjente noen som hun ville møte der.

Piratdrosjemiljøet
Piratdrosjemiljøet skal også finkjemmes av politiet.

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med alle som kjørte piratdrosje, og alle som tok piratdrosje denne kvelden. Engelund skal ha sagt til en venninne tidligere på kvelden at hun tenkte å ta piratdrosje.

Hvis hun satte seg inn i en drosje like etter å ha forlatt Docile, kan det forklare hvorfor så få mennesker har sett henne på Stortorget denne lørdagskvelden.

Lignende sak
Politiet på Hamar har erfaring med denne typen saker. I oktober 2002 forsvant 25 år gamle Sverre Aasterud etter en bytur i Hamar sentrum.

Også den gang trodde man det kunne ha tilstøtt den savnede noe kriminelt, og også den gang var piratdrosje-miljøet noe av det man satte fokus på.

Aasterud ble funnet igjen i april 2003 da snøen smeltet. Han hadde da gått gjennom isen ved Stangebrua.

Politiet konkluderte med at det ikke hadde skjedd noe kriminelt. Nå får politiet imidlertid bruk for kartleggingen de den gang gjorde av piratdrosjemiljøet når de nå leter etter Tone Engelund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere