RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politihelikopter helt i tåka

Sist oppdatert:
I løpet av tre måneder har politiet måtte gi opp 17 oppdrag med politihelikopteret. Årsaken er tåketrøbbel på Gardermoen.

Tett tåke er årsaken til at politiet måtte avlyse 17 helikopter-oppdrag på tre måneder. Politioverbetjent Øystein Berg sier det er mange ulike oppdrag de har måtte si nei til:

- Jeg husker spesielt ett tilfelle der noen var savnet i Vestfold. Været var bra der, men ikke her, og det er synd å ikke kunne bistå, sier han til NRK.

Politihelikopteret skal være i beredskap hele døgnet, men hver tredje dag i vinter har været vært for dårlig til at helikopteret har kunnet lette. Det har ikke vært bruk for helikopteret alle disse dagene. Men det er for mye å avlyse 17 oppdrag på 3 måneder, mener Berg.

Været er en av grunnene til at politiet vurderer å flytte helikopteret til Enebakk i påvente av en ny helikopterbase i Oslo havn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere