RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politihunden Salto (3) hylles på Facebook

LOVER GODT: Den ferske politihunden Bjørnulvs Salto (3) imponerte under et av sine første oppdrag. Takket være ham ble en mann som hadde stukket av fra politiet funnet i et buskas. Foto: Politiet/Scanpix
LOVER GODT: Den ferske politihunden Bjørnulvs Salto (3) imponerte under et av sine første oppdrag. Takket være ham ble en mann som hadde stukket av fra politiet funnet i et buskas. Foto: Politiet/Scanpix
Sist oppdatert:
Fant mann som gjemte seg i buskas på sted politiet allerede hadde lett.

- Mannen var aldri i tvil om at hundens hals betydde "stå i ro, slik at fattern kan pågripe deg", skriver Saltos hundefører på Oslo politidistrikts Facebook-side.

HYLLET: Politihunden Saltos hundefører var stolt av kompanjongens innsats ved Akerselva mandag. Foto: Facebook

Det var mandag kveld at en mann stakk av fra politiet ved Akerselva på Sandaker i Oslo. Han løp fra stedet og kastet fra seg en bag som inneholdt narkotika. Det ble satt i gang søk etter mannen, men det var først da den ferske politihunden Salto (3) og hans hundefører kom til stedet at mannen ble funnet.

Gjemte seg i buskas
I et område hvor det allerede var blitt lett snuste schæferhunden seg fram til et buskas langs elva, hvor det viste seg at mannen satt og gjemte seg. Politihunden ga da klar beskjed om at vedkommende ikke skulle røre seg.

- I går kveld valgte en mann å kaste fra seg en bag med narkotika og løpe fra politipatruljen. Salto ble sendt til sist sette sted og på overværssøk i et område hvor mannskap allerede hadde lett, fant Salto han gjemt i buskas, skriver en stolt hundefører om hundens innsats.

- Aldri tvil om hundens egenskaper
Salto - hvis fulle navn er Bjørnulvs Salto - har ikke vært så lenge i gamet. Hunden ble nylig godkjent som patruljehund, og skal vi tro hundeføreren ser framtiden lys ut for den firbeinte.

- En driftig herremann som nylig ble godkjent som patruljehund. Det var aldri noen tvil om hundens egenskaper, men det er noe med å omsette trening til virkelighet, skriver hundeføreren om kompanjongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere