*Nettavisen* Nyheter.

Politihundenes ferieparadis

Foto: David Andresen (Nettavisen)

Som belønning for hard tjeneste fikk tjenestehundene en velfortjent vinterferie. Se video.

23.02.08 10:04

KRÅKSTAD (Nettavisen): Til daglig er de i tjeneste som politihunder, men denne uken har Bravo og Sito fått en velfortjent ferie, mens eierne deres er på ferie et annet sted hvor de ikke kan ta de med seg.

Og Bravo og Sito er langt ifra alene. På Ski Hundepensjonat i Kråkstad tilbringer gjennomsnittlig 30 hunder i alle størrelser og fasonger vinterferien.

Se videoreportasje her(artikkelen fortsetter under)

HTML EMBED

Mange av hundeeierne bor i Oslo-området og har ikke anledning til å ta med seg hundene når de skal på for eksempel på hytta eller til utlandet.

Fult i feriene
- Vi har som regel fult i feriene. Spesielt om sommeren er det veldig mange som ønsker å ha hundene sine her hos oss. Da må vi ofte si nei til flere hundre eiere som ringer og lurer på om de kan få plass til sine firbente venner, sier Torgeir Berger ved Ski hundepensjonat.

De heldige som får plass til hunden sin, kan regne med at hundepensjonatet sørger for at hunden får rikelig med frisk luft, leke med andre hunder som også er på ferie, samt det de trenger av mat og drikke.

Løper i luftegårder
Når hundene er innendørs bor de i hver sine inndelte rom med luke ut mot en luftegård.

En del hunder som kommer godt overens eller kommer fra samme eier, blir også satt sammen for å ha det mer sosialt og for å få plass til flere hunder.

Ute på gårdstunet til Berger er det også flere store inngjerdede løpegårder i skogen hvor hundene kan løpe rundt og herje så mye de vil.

- Det er en fin måte for hundene å sosialisere seg på. Når de er med andre hunder så får de trening på hvordan de skal oppfører seg med andre hunder, sier Torgeir Berger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.