RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politijakt på kranbil

Sist oppdatert:
Politiet jaktet på en fører i flere mil gjennom Østfold i natt. Mannen kjørte kranbil på en meget spesiell måte.

Operasjonsleder Alf Solstad vil helst ikke kalle hendelsen for biljakt, men innrømmer at en patruljebil måtte forfølge kranbilen i et forrykende tempo, i flere mil gjennom Sarpsborg og Fredrikstad, før sjåføren ble pågrepet natt til fredag.

Jakten startet da en haldenser i 30-årene nektet å stoppe for kontroll ved halv tre-tiden. Mannen var observert med svært uaktsom kjøring av kranbilen.

- Han tok flere turer på gang- og sykkelstier, og kjørte konsekvent på feil side av rundkjøringer, forteller operasjonsleder Solstad til NRK Østfold.

Til slutt fikk politiet en muntlig avtale med mannen om at han skulle stoppe ved Torp Bruk i Fredrikstad. De fikk kontakt med ham fordi farten hans enkelte ganger var nede i gangfart, opplyser Solstad til NRK.

Det viste seg at kranbilen var stjålet fra Torp Bruk tidligere på natten. Haldenseren blir siktet for tyveriet og flere brudd på veitrafikkloven. Det er ikke mistanke om promillekjøring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere