RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

Politiker-refs i Kadra-saken

Bjarne Håkon Hanssen er blant topp-politikere som beskyldes for bryte egne prinsipper i jakt på politisk gevinst i Kadra-saken.

Fredag kveld var flere politikere samlet på Youngstorget for å støtte Kadra.

- Den type vold som Kadra har vært utsatt for, er en type vold som berører grunnleggende menneskerettigheter. Derfor får vi så lyst til å stå opp for Kadra, og stå opp for viktige grunnleggende menneskerettigheter, sa statsråd Bjarne Håkon Hanssen under folkemøtet

- Hun fortjener støtte. Det er et poeng i seg selv at mange står opp og støtter henne, sa statsminister Jens Stoltenberg tidligere i dag. Det til tross for at saken fortsatt er under etterforskning. Politiet har heller ikke fått medhold i Oslo tingrett for at overfallet var rasistisk motivert.

Ikke kommentere
Men da norsk-afrikaneren Eugene Obiora ble drept av politimenn under en arrestasjon i fjor høst, var det lite kommentarer å hente.

Den gang lovet arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen sinte demonstranter utenfor regjeringsbygget at han skulle ta opp saken med justisminister Knut Storberget. I dag ønsker han ikke å kommentere denne saken.

- Jeg vil være veldig, veldig streng på ikke å kommentere det. Så vidt jeg vet er det en sak under etterforskning, og da tror jeg at jeg vil holde meg unna, sa han til TV 2 Nyhetene fredag.

- Men Kadra-saken er også under etterforskning. Hvorfor kommenterer du den?

- Ja, altså det er et dilemma i sånne saker, sier Hanssen.

Krever svar
Og det er nettopp dette dilemmaet Organisasjon mot offentlig diskriminering vil ha et svar på. I et brev til fire statsråder ber de om en prinsipiell avklaring.

- Vi ønsker svar på hvordan politikerne kan kommentere den ene saken, altså Kadra-saken, men når vi ber om kommentar i Obiora-saken så kan de ikke si noe fordi saken er under etterforskning, sier leder Akhenaton de Leon i organisasjonen.

- Politisk mynt
Forsker Anne Hege Grung i CULCOM mener at politikerne i dette tilfellet går raskt ut for å score politisk mynt med ulike medieutspill.

- I den norske debatten ser det ut som at politikerne ønsker å slå politisk gevinst på at de støtter minoritetskvinner av forskjellig slag. Det er veldig viktig å støtte minoritetskvinner, men det er enda viktigere hva de gjør for deres tillit totalt sett i samfunnet, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere