RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump/Facebook

Politiker mistenkt for hatkriminalitet etter dobbeldrap i Kristiansand

Sist oppdatert:
Skrev på Facebook at drapet på Jakob Abdullahi Hassan (15) hindret en fremtidig terrorist.

En stortingsliste-kandidat for Demokratene i Hedmark er mistenkt for hatkriminalitet, melder NRK.

«Gjør vel ikke noe at Hassan ble tatt av dage. Han var sikkert en fremtidig terrorist. Men urettferdig kvinnen, Tone Ilebekk, ble en tilfeldig offer,» skrev mannen på Facebook.

Tone Ilebekk og Jakob Abdullahi Hassan ble knivdrept ved en skole i Kristiansand mandag. Onsdag ble en 15 år gammel gutt siktet i saken.

– Vi så skjermdumpen av ytringen, og etterforsker hvorvidt dette er et brudd på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer, sier politijurist i Innlandet Politidistrikt, Henning Klauseie, til NRK.

Innlegget ble delt, og også sterkt kritisert.

LES også blogginnlegget til Linn Rosenborg: La oss stå sammen - for ofrene

Mannen (55) skal selv ha valgt å forlate partiet, men Demokratenes fylkesleder fra Elverum, sier han uansett ville blitt kastet ut av partiet.

- Vi tar sterkt avstand fra slike ytringer, og han har fått beskjed om at han vil bli ekskludert av partiet. Men han har allerede varslet at han har meldt seg ut frivillig, sier fylkesleder Per-Christian Stenvaag til Glomdalen.

LES MER: - Jeg har driti på draget og legger meg paddeflat

Også partiledelsen sentralt skal stå bak vedtaket om å ekskludere politikeren.

Mannens ytringer har også fått andre partimedlemmer til å trekke seg. 

- Jeg ønsker overhodet ikke å assosieres med slike holdninger, og har varslet om at jeg trekker meg fra lista og partiet, sier andrekandidat Tove Engebakken til Glomdalen.

LES også: Hatkrim-anmeldelser doblet i Oslo

Politikeren er ikke den eneste som ytret seg på et slikt vis etter at drapsofrenes navn ble kjent. Blogger Linn Rosenborg tok i sitt innleg «La oss stå sammen - for ofrene» onsdag, et oppgjør med hvordan voksne mennesker uttrykker seg:

- Poster som dette er noe av det mest råtne og nedrige jeg ser. På tross av at jeg leser flere av disse enn mange andre, og kanskje bør være vant til det nå, slutter jeg aldri å fråde av sinne - og da særlig når postene omhandler barn og unge. Det at voksne mennesker kan uttale seg på denne måten om et drept barn, og at uttalelsene utelukkende er basert på opprinnelseslandet til barnets foreldre er det laveste av alle lave nivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere