*Nettavisen* Nyheter.

Politikere på vinterferie

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Jonas Gahr Støre er blant statsrådene som har lagt politiske stridigheter på hylla og tatt vinterferie.

23.02.06 14:17

Etter å ha klaget EUs tiltak mot norsk laks inn for Verdens handelsorganisasjon, pakket den populære utenriksministeren sammen og reiste til fjells.

Men han er innenfor et området med mobildekning, opplyser UD.

Gahr Støre kan legge bak seg vellykkede forhandlinger om delelinjen mellom Grønland og Svalbard, et tettpakket besøk i Russland og intens brannslukning etter offentliggjøringen av Muhammed-karikaturene.

Tre dager – fra onsdag til fredag – tar utenriksministeren ferie for å samle krefter til å møte nye kriser.

Den som tar kortest vinterferie, er statsminister Jens Stoltenberg.

- Han har tatt fri i dag og i morgen. Han er i Oslo-området og går på ski, opplyser informasjonssjef Øivind Østang.

Småbarnsfar
Fire av Stoltenbergs statsråder har ført opp i sine kalendere at de er på vinterferie.

Aps justisminister Knut Storberget tok vinterferie ut uken etter å ha besøkt det lokale politiet på Tolga og Tynset mandag.

Storberget markerte fra dag én i regjeringen at han er småbarnsfar, og vil bruke tid på familien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sp-leder og kommunalminister Åslaug Haga har tatt en ukes ferie før hun onsdag morgen er tilbake på jobb igjen.

Hagas partifelle i landbruksdepartementet, Terje Riis-Johansen, har i likehet med utenriksministeren ført opp tre dagers ferie denne uken.

Ingen SV-statsråder på ferie
SV-statsrådene i regjeringen har hendene fulle med omstridte miljøsaker, fredsforhandlinger, melkekartonger og skolebesøk.

SVs utviklingsminister Erik Solheim strever med å skape fred på Sri Lanka, og har lange arbeidsdager mens andre ferierer. Sent i kveld tar han fly hjem etter møter i Geneve.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Her er det er business as usual, med en million møter, sier miljøvernminister Helens Bjørnsøys informasjonsrådgiver Karin Westerheim.

SVs miljøvernminister blir stadig holdt i ørene av Bellona, som torsdag kom med nye krav om petroleumsfrie soner i Barentshavet etter nye avsløringer om risikofylt oljeutvinning i nord.

SVs partileder og finansminister Kristin Halvorsen, som før valget lovet gratis lunsj til alle skolebarn, møter i dag ledelsen i Tine for å snakke om økte avgifter på skolemelken.

Torino
Aps kulturminister Trond Giske er heller ikke på vinterferie. Han er på jobb i Torino, noe som har slått dårlig an i Frp.

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem har tatt en utflukt til New York, der hun deltar i FNs kvinnekommisjon.

Sps samferdselsminister Liv Signe Navarsete har ingen store reiseplaner, og nøyer seg med å møte SAS.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sju komitéer på tur

Aps næringsminister Odd Eriksen, som har fått egne partifeller til å smelle med dørene for manglende handlekraft overfor Hydro, deltar i dag på Silliongen-konferansen.

Næringsministeren fikk i går kritikk for at han kom tomhendt til Årdal. I dag skal han blant annet holde innlegg om regjeringens næringspolitikk og delta i paneldebatt om hva som kreves for at Raufoss-industrien skal lykkes i global konkurranse.

På Stortinget er det ingen møter i vinterferien, men sju av de 13 komitéene er ute på jobbreise denne uken – til blant annet Paris og Brüssel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.