RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lina Livsdatter (Nordlys)

Politikerne sitter på Facebook under kommunestyremøter

Sist oppdatert:

- Vi forventer så klart at man skal konsentrere seg om sakene - ikke drive med andre ting.

Det var under kommunestyremøtet i Balsfjord mandag at lokalpolitkere og kommunestyrerepresentant Arnhild Lindholm (Sp) tok ordet fra talerstolen og etterlyste retningslinjer for bruk av politikernes nettbrett.

- Det har kommet meg for øret at publikum på galleriet har stilt spørsmål ved at enkelte politkere velger å bruke tiden sin på Facebook og på å surfe på nettet tis tedet for å følge med på møtene, sier Lindholm til Nordlys, og fortsetter:

- Jeg vet riktignok ikke hvor mange dette gjelder, men publikum oppe på galleriet har jo fullt innsyn på hva politikerne nede i salen gjør. Flere har derfor kommentert at de reagerer på bruken av nettbrettene.

Lindholm forteller videre at hun ikke selv bruker nettbrettene til å surfe på under møtene.

- Det hender at jeg sjekker e-post, men utover det så lar jeg brettene ligge. Jeg synes likevel det er verdt å ta opp tematikken, siden det er folk som reagerer på dette.

Kjent med problematikken
Overfor Nordlys opplyser ordfører i Balsjord, Ole Johan Rødvei, at han er kjent med problematikken. Han velger likevel å avdramatisere situasjonen noe.

- Det er ikke slik at vi kan nekte folk å surfe på nettbrettene eller sjekke Facebook. Men det er klart at politikerne får jo betalt for å stille forberedt til møtene samt å være fokusert og konsentrert om det de skal gjøre når møtene er i gang. Så da forventer vi at de man konsentrere seg om sakene som tas opp. I tillegg så må man jo være klar over at det man bruker tiden sin på under møtene blir observert fra galleriet, sier ordføreren, som selv forteller at han avstår fra slik aktivitet.

- Nei, det skjer ikke at jeg driver med slikt.

Kunsten å kaste sko
Også i Tromsø skapte det debatt da det kom frem at svært mange representanter benyttet tiden til helt andre ting enn å følge med under møtene.

Les flere saker hos Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere