RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikerne vil ha bedre røykerom

Sist oppdatert:
Inne på Stortinget dampes det fremdeles, til tross for innskjerpingene i røykeloven. Nå vurderer de også å ruste opp røykerommet.

Etter at røykeavdelingen i stortingsrestauranten ble stengt i oktober i fjor, i tråd med den nye røykeloven, ble et midlertidig røykerom ble åpnet i femte etasje, langt unna de sentrale områdene i bygget. Det finnes også et annet røykerom i huset, like ved inngangen fra Akersgata 21.

- Røykerommene er fremdeles i bruk. Det i femte etasje er midlertidig og er ikke skikkelig ventilert. Røykerommets ventilasjonsanlegg er derfor under utredning av ekstern ventilasjonsentreprenør, sier fungerende seksjonsleder Odd Sørensen i Stortingets tekniske seksjon til TV 2 Nettavisen.

Hvor mye en slik utbygging vil koste, er ikke kjent. Ifølge eksperter TV 2 Nettavisen har snakket med, vil en slik utbygging koste flere hundre tusen kroner.

Røyker med loven i hånd
Til tross for den nye røykeloven kan røykesugne stortingspolitikere fremdeles røyke inne med loven i hånd.

- De nye endringene i røykeloven gjelder for serveringssteder. Andre steder der allmennheten har adgang, for eksempel offentlige kontorer og bygninger har vært regulert siden 1988. Her skal alle fellesarealene være røykfrie, og dersom det skal opprettes et røykerom må det plasseres på en måte som gjør at røyken ikke siver over, sier rådgiver Siri Næsheim i Sosial- og Helsedirektoratet til TV 2 Nettavisen.

Prinsippløst Storting
Dersom Stortinget skal bli røykfritt må administrasjonen og presidentskapet ta en prinsipiell avgjørelse om dette, slik andre bedrifter og etater har gjort før dem.

Ved Haukeland universitetssykehus i Bergen har ledelsen for eksempel vedtatt at det er strengt forbudt å røyke inne på sykehusområdet, også utendørs. Også Slottet og Regjeringskvartalet har den siste tiden blitt helt røykfritt.

- Når vi får skriftlig tilbakemelding fra ventilasjonsfirmaet skal vi foreta en vurdering om vi skal bygge ut ventilasjonen. I denne vurderingen vil det kanskje være naturlig å se på om det skal være et røykerom i det hele tatt på Stortinget, sier avdelingsleder for forvaltningsavdelingen Randi Wisnes Haugen til TV 2 Nettavisen.

Også i Oslo Rådhus finnes det et røykerom for ansatte og politikerne. Men ifølge rådhusforvalter Bjørn Risvik skal foretningsutvalget vurdere om også de skal innføre totalt røykeforbud i bygget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere