*Nettavisen* Nyheter.

Politikersøstre fødte vegg i vegg

Kristine Jørstad Bock og Inger Cecilie Jørstad Foto: Ørjan Bock

Med to timers mellomrom ble Ap-søstrene mødre og tanter.

04.08.09 15:28

Det blir valgkamp med barnevogn for Hammerfest-ordfører Kristine Jørstad Bock (Ap) og sametingspolitiker Inger Cecilie Jørstad (Ap). Finnmark Dagblad skriver tirsdag at de to søstrene fødte nesten samtidig på Hammerfest sykehus sist lørdag.

- Ja, vi fødte på samme fødeavdeling på samme dag, sier Kristine Jørstad Bock (39) til Nettavisen.

- Var det planlagt?

- Nei, det var disse søskenbarna som ville det slik, sier hun.

Hørte niesens skrik
Egentlig hadde Kristine termin 6. august og søsteren Inger Cecilie (34) termin 3. august, men det var lørdag 1. august som ble dagen for dem begge,

- Søsteren min var på besøk i Hammerfest og dro på sykehuset ved 08-tiden. Da var vi hjemme med våre og hennes barn. Men allerede i 09-tida måtte jeg spørre hvor langt foreldrene våre var unna, for jeg måtte på sykehuset også. Ved 10.30-tida møtte jeg henne i gangen på sykehuset, forteller Kristine.

De ble liggende på fødestue 1 og 2, vegg i vegg på sykehuset i Hammerfest. Klokken 15.30 fødte Inger Cecilie en datter og 18.30 fikk Kristine en gutt.

- De som jobbet der var veldig behjelpelig med å fortelle hvordan det gikk på naborommet. Jeg hørte at jeg ble tante, jeg hørte at min nyfødte niese skrek. De kom inn og viste meg henne etterpå, så det var jo en fin inspirasjon. To timer senere ble fetteren født, sier Kristine Jørstad Bock.

- Roser i stellebagen
De nyfødte søskenbarna har ikke fått noe navn ennå, men Kristine sier at de to familiene har til hensikt å finne noen navn som klinger godt sammen.

Og fødselspermisjoner til tross så tror hun det kan bli litt valgkamp på Ap-søstrene:

- Dette valget er altfor viktig til at vi kan ta helt fri, vi må vel gjøre et lite stykke arbeid. Det er god plass til en bunke roser i stellebagen. Og med barnevogn så slipper man jo å bære den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.