RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politikvinne tilbudt baby

Sist oppdatert:
Da politikvinnen Tone Midttun underviste ved et kvinnekurs i Afghanistan tilbød en av kursdeltakerne henne en jentebaby.

- Barnets mor mente det i fullt alvor. Hun ville ikke gi seg, og gjentok tilbudet alle dagene kurset varte. Jeg kunne få babyen, men kunne gjerne sende henne tilbake til Afghanistan etter en del år med god utdannelse i Norge. Jenter er ikke mye verdt her nede. Slike opplevelser understreker bare den fattigdommen folket opplever, sier Tone Midttun (56) til Politiforum.

Sikkerhet
Midttun er en av åtte norske politifolk i Afghanistan. Hun og kollegene deltar i det internasjonale arbeidet med å gjenoppbygge et sivilt politi i det krigsherjede landet. Mye av Midttuns tid i Kabul går med til undervisning, i kurs med temaer som menneskerettigheter, kommunikasjon og vold mot kvinner.

De norske politifolkene oppholder seg innendørs mesteparten av tiden, og sikkerhetsopplegget er strengt.

Selvmordsbombere
- Vi har bodd i et hus midt i byen med låste porter og vakter døgnet rundt bevæpnet med AK-47, og piggtråd på alle murer. Nå har vi flyttet til et nytt hus, og sikkerhetsmessig er det bedre enn det forrige huset. Når vi reduserer reisetiden med mer enn én time hver dag resulterer dette i langt mindre eksponering overfor potensielle selvmordsbombere, sier hun.

- Det er enormt mye som gjenstår, men vi føler at det vi gjør hjelper. Vi lever blant et folk som har levd i krig og elendighet i mange år, og som ønsker at landet de bor i skal bli et bedre sted, sier Midttun til Politiforum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere