RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann dømt for vold

Sist oppdatert:
Påførte en 23-åring hjerneskade ved pågripelse.

Den 54 år gamle politimannen som var tiltalt for å ha påført en 23-åring hjerneskade ved en pågripelse, er i Aust-Telemark tingrett dømt for voldsbruk, melder Telemarksavisa.

Pågripelsen fant sted i Bø 31. mai 2010.

Politimannen var tiltalt «for å ha øvet vold mot en annens person eller på annen måte fornærmet ham på legeme, og legemsfornærmelsen hadde døden eller betydelig skade til følge».

Påtalemyndigheten mente politimannen utøvde press mot 23-åringen - som lå på bakken i mageleie med håndjern på ryggen, med den følge at han fikk pustestans og hjertestans - som igjen førte til hjerneskade. 54-åringen var også tiltalt for å ha vist grov uforstand i tjenesten. I sin egen forklaring i retten sa han at hvis han hadde kommet opp i en lignende siuasjon igjen - hadde han gjort akkurat det samme.

Tingretten skriver i sin begrunnelse for å dømme politimannen at det ikke er tvil om at det var tiltaltes press mot 23-åringens kropp, mens han lå i mageleie, som forårsaket pustestansen og hjertestansen, og videre at det var pustestansen og hjertestansen som forårsaket hjerneskaden.

Straffen ble betinget fengsel i 30 dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere