Politimann dømt etter drosjekrangel

Ble kjørt hjem etter en tur på byen, men ble sinna da han fikk regningen.

27.06.10 10:42

En 52 år gammel politimann fra Drøbak er i tingretten dømt til 28 dagers betinget fengsel etter å ha klappet til en drosjesjåfør som kjørte ham hjem etter en tur på byen.

Det var i september i fjor at drøbakmannen var på en restaurant sammen med noen politikolleger fra Oslo politidistrikt. I politiavhør har mannen forklart at han drakk 6-7 halvlitere, før han ved midnatt ønsket å ta en drosje til Drøbak, skriver amta.no.

Avtalt pris
52-åringen hevder det ble avtalt en pris på 1200 kroner for drosjeturen fra Oslo til Drøbak.

Vel framme på adressen i Drøbak ble det uenighet om prisen da drosjesjåføren mente han skulle ha 1500 kroner for turen. Drøbak-mannen gikk med på å betale litt mer for hjemreisen da drosjen også hadde tatt en sving innom Majorstua på vei hjem til Drøbak.

Enigheten så langt til tross, utenfor hjemstedet i Drøbak langet 52-åringen med knyttet neve ut et slag mot drosjesjåføren, som traff ham over nesa slik at denne hovnet opp.

Var selv politimann
Drosjesjåføren fortalte at han ville ringe politiet, noe han fikk beskjed om var unødvendig da drøbakmannen forklarte at han selv var politimann. 52-åringen viste fram identitetskortet sitt. Så forlot han drosjen og forsvant.

Kort tid etter dukket politipatruljen opp, men de fant aldri passasjeren. I retten forklarte drøbakmannen at han hadde gått rett hjem for å sove.

Den 52 år gamle politimannen var imidlertid ikke vanskelig å spore opp da han hadde lagt igjen identitetskortet sitt i drosjen.

Nektet straffskyld
I tingretten nektet drøbakmannen straffskyld, og hans forsvarer ba om at hans klient måtte frifinnes.

Dette var tingretten ikke enig, som dømte drøbakmannen for overtredelse av paragraf 228 første ledd til betinget fengsel i 28 dager, samt til å betale en bot på 10.000 kroner. 52-åringen må også betale 904 kroner til drosjesjåføren, og 5000 kroner i saksomkostninger.

Les flere saker på amta.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Rettssak

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag