*Nettavisen* Nyheter.

Politimann dømt i Høyesterett for trakassering

En politimann (57) i Oslo er i Høyesterett dømt til å betale en bot på 5.000 kroner for trakassering og sjikanering av en 18 år gammel kvinne i mai 2013.

Høyesterett opprettholder Oslo tingretts dom fra oktober i fjor, som politimannen anket, skriver VG.

Da saken var oppe i Borgarting lagmannsrett, ble politimannen frifunnet. Høyesterett mener imidlertid politimannen har gjort seg skyldig i brudd på politiinstruksens paragraf 5-2,

I instruksen står det blant annet at «en politimann må ikke la seg provosere ved motstand eller fornærmelser» og at det ikke er «tillatt å bruke sårende eller andre upassende uttrykk».

Hendelsen politimannen er dømt for, skjedde i mai 2013. Politimannen og en kollega pågrep da en 18 år gammel kvinne etter melding om ran på en bensinstasjon i Oslo. Kvinnen svarte med motverge og aggresjon da politimennene skulle pågripe henne, og hun bet 57-åringen da hun ble påsatt bilbelte.

Under kjøringen til arresten uttalte politimannen blant annet at kvinnen «er så lite fristende og appetittlig at det finnes ikke noe verre». Da kvinnen spurte hvor politimennene hadde gjort av sekken hennes, løy han da han svarte at den var kastet i søpla. Høyesterett mener politimannens utsagn var sjikanøse og en trakassering av kvinnen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.