RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann får ikke klå

Sist oppdatert:
Sjefen har lagt ned forbud mot at den tiltalte politimannen tar på damene.

FOLLO TINGRETT (Nettavisen): Politimannen som er tiltalt for beføling av to kvinner, sier han liker å ta på folk.

- Jeg blir engasjert, jeg trøster, og tar gjerne på folk. Jeg liker å ta på folk. Det er en del av min væremåte, sier han.

- Vise omsorg
Politimannen er tiltalt for å ha befølt to kvinner under en avhørssituasjon i Ski.

I tillegg skal han ifølge tiltalen ha sagt til en av kvinnene at hun kunne kle av seg på kontoret hans og onanere mens han så på. Hun fryktet etter dette at hun skulle bli voldtatt av mannen. En annen kvinne sier han knadde brystene hennes under en ransakingssituasjon.

48-åringen forklarte i Follo tingrett torsdag hvordan han flere ganger hadde forsøkt å ta seg av personer som kom til politiet som var i en vanskelig situasjon, ved å gi dem omsorg og trøste dem.

Det gjaldt også i avhøret med den ene av de to kvinnene som kom til politiet for å anmelde samboeren sin for trusler og psykisk terror.

- Hun fortalte meg at hun hadde tenkt mye over samboerforholdet, og det toppet seg veldig. Jeg prøvde å trøste henne, sa han i retten.

48-åringen nekter for å ha gjort noe upassende mot kvinnene, og hevder den 38 år gamle kvinnen var veldig sexfiksert.

Fysisk kontakt forbudt
Politibetjenten ble i desember 2004 anmeldt for første gang for å ha befølt en kvinne under en ransaking. Saken ble etterforsket av daværende Sefo.

Politistasjonsjef i Ski, Odd Lauritz Aamodt, forklarte i retten at han da hadde full tillit til 48-åringen.

- Han sa at han ikke hadde gjort det. Og det trodde jeg ham på. Det skjer jo stadig at vi får anmeldelser mot oss, sier han.

Kort tid etter fikk avdelingssjefen på politistasjonen høre at 48-åringen hadde massert en kvinne under et avhør av henne på sitt kontor.

- Hun ble ikke krenket av dette. Men da ble tiltalte innkalt til en samtale, sa politistasjonssjefen.

Av avdelingslederen fikk 48-åringen ettertrykkelig beskjed om ligge unna damene.

- I samtalene som fant sted i mars fikk han beskjed om at han ikke måtte berøre kvinner fysisk under noen omstendigheter, ikke minst fordi han hadde sak inne hos Sefo, sier politistasjonssjefen.

Brøt påbudet
To måneder etter, i mai, ble 48-åringen anmeldt for beføling av en kvinne i avhør, den første av en rekke anmeldelser.

- Kvinnen fortalte at hun angivelig var massert skuldre, nakke og ene brystet av 48-åringen, sier politistasjonssjefen.

Senere kom det fram at han angivelig skal ha låst døra og massert en 38 år gammel kvinne som kom for å anmelde psykisk terror av sin samboer, og han skal ha befølt en 25 år gammel kvinne da han ransaket henne under et avhør.

I tillegg til de to sakene i Follo tingrett, må politibetjenten møte i Borgarting lagmannsrett i februar. Han er tiltalt for beføling av fem kvinner i forbindelse med jobben sin i politiet. Han ble frifunnet i tingretten.

Sexprat
Det var ikke bare kvinner i avhørssituasjoner som rapporterte 48-åringen. En av hans kolleger på politistasjonen gikk til sin overordnet for å få stoppet det hun kalte griseprat i gangene på arbeidsplassen.

- Han viste frem bilder fra offeret i en grov sedelighetssak han jobbet med, og pratet om mange av de stygge og saftige detaljene i saken, sa hun i retten.

Etter det hun kaller sexprat i gangen, utenfor kontoret, i lunsjen og ved enhver anledning, orket hun ikke mer.

- Jeg sa til min overordnet at dette måtte stoppes, fortalte hun i retten.

48-åringen er først nylig gjort kjent med dette. Han hevder bare han var engasjert i saken, og ville diskutere den med kolleger for å få innspill i etterforskningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere