RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann kan slippe våpen-tiltale

Sist oppdatert:
Politimannen som tok med tjenestevåpenet på fritida og truet en eks-kjæreste på livet kan slippe tiltale og straff for brudd på våpenloven.

Mens folk flest risikerer flere måneders fengsel dersom de tar med seg et ladd skytevåpen ut byen, er det ikke like sikkert om den berusede politimannen som gjorde det samme, risikerer straff.

- Det er litt uklart om det i denne saken kan knyttes et straffeansvar til besittelsen av våpen, så det må vi se på, sier politiadvokat Jon Leland ved Asker og Bærum politidistrikt til Aftenposten.

I en unntaksbestemmelse i våpenloven heter det at loven ikke gjelder for skytevåpen som tilhører Forsvaret eller politiet.

Men selv om politimannen skulle slippe tiltale og straff for brudd på våpenloven, risikerer han å miste jobben sin når ansettelsesrådet i Oslo politidistrikt behandler saken, skriver Aftenposten.

Mandag ble politimannen løslatt etter avhør. Han er ilagt besøksforbud overfor den 24 år gamle eks-kjæresten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere