*Nettavisen* Nyheter.

Politimann kjemper mot sexbeskyldninger

En politimann i slutten av 30-årene er tiltalt for å ha sendt sms-er og mms-foto med sterkt seksuelt innhold til unge jenter.

23.09.08 22:57

Rettssaken mot mannen begynte i Alstahaug tingrett tirsdag. Saken går delvis for lukkede dører. Pressen får være til stede, men det er delvis referatforbud fra saken.

- Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i anklagene som er framsatt mot meg, sa mannen i retten tirsdag, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Til tross for at mannen skal ha sendt sms-meldinger til to unge jenter i lokalmiljøet, finnes det ingen slike meldinger som bevis i saken.

- Det finnes ingen tekniske bevis i saken. Saken bygger på jentenes vitneforklaringer, sier mannens advokat Knut Jullumstrø til Nettavisen.

Stevner politidistriktet
Beskyldningene har allerede fått store konsekvenser for mannens liv. Han ble først permittert fra sin stilling som politimann. Deretter ble han avskjediget. Advokat Jullumstrø reagerer på at politiet gikk stå sterkt ut mot sin ansatt uten at det foreligger rettskraftig dom.

- Det er allerede levert inn stevning i arbeidstvist mot politidistriktet. Min klient opplever det selvfølgelig svært tungt. Han ble umiddelbart sparket ut av jobben, og senere avskjediget, sier Jullumstrø.

Ifølge tiltalen skal mannen ha sendt sms- og mms-meldinger av seksuell karakter til to jenter på 16 og 17 år.

Krever erstatning
17-åringens bistandsadvokat ønsker ikke å kommentere saken, fordi den går for lukkede dører.

- Både jentene og den fornærmede ønsket lukkede dører på grunn av private ting som kommer fram. Min klient vil legge fram krav om erstatning og oppreisning fordi dette har hatt en skadevirkning på livet hennes, sier bistandsadvokat Ingar Kuoljok til Nettavisen.

Jentene vil forklare seg onsdag, og forhandlingene avsluttes torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.