RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann kjørte i 123 km/t i 80-sone - får beholde førerkortet

Sist oppdatert:
Mener han ikke lå over grensen for førerkortbeslag.

En politimann passerte en laserkontroll i 123 kilometer i timen i en 80-sone ved Sollihøgda, men slapp unna med 3.600 kroner i bot, melder Budstikka.

Mannen har forklart at han ble liggende bak en bil med hestehenger, som lå under fartsgrensen. Da han mottok en telefon fra kona om at sønnen hans hadde blitt innlagt på sykehus, kjørte han forbi bilen i et forbikjøringsfelt.

Han erkjente ikke straffskyld på stedet da han ble tatt, men erkjente at han hadde kjørt for fort, skriver avisen.

Mannen ba om innsyn i dokumentene, og oppdaget i forbindelse md dette feil og mangler ved loggføringen av laserkontrollen. Han satte dette oi sammenheng med at det antakelig var mye å gjøre på stoppost kvelden han ble tatt.

Selv mener mannen at farten hans høyst var 100-110 kilometer i timen - med andre ord at han ikke ligger over grensen for førerkortbeslag på 116 kilometer i timen, og at lasermålingsresultatet med dette må være feil.

Retten gir mannen medhold i at feilene som er gjort i forbindelse med lasermålingen ikke kan legges til grunn for straffutmålingen, og legger til grunn at han holdt en hastighet på 100 kilometer i timen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere