*Nettavisen* Nyheter.

Politimann kritiserer TV 2 og VG

Politimannen som sto tiltalt for uaktsomt drap på Thomasz Wacko kommer med knallhard kritikk av VG og TV 2.

13.01.06 08:17

Politimann Henning Myklebust ble frifunnet for uaktsomt drap av Thomasz Wacko i Borgarting lagmannsrett. Nå slår han hardt tilbake på mediene han mener forhåndsdømte han i saken. I fagbladet Politiforum tar han til orde mot medias ensidige dekning av saken.

- Jeg er sjokkert over måten saken har blitt fremstilt på, både i TV 2 og VG. Jeg ble truet på livet mens jeg var i tjeneste, og var sikker på at Thomasz Wacko ville ta livet av meg. Men så er det jeg som blir fremstilt som drapsmann, sier Myklebust.

- Vet jeg er uskyldig
Under utrykning til en melding om husbråk havnet politimannen i basketak med Thomasz Wacko. Etter den innbitte kampen lå Wacko igjen omkommet. Familien og andre vitner hevdet dette var en rått overgrep fra politiets side, og fikk bred mediedekning. Myklebust ble først frifunnet i Heggen og Frølands tingrett. Senere ble denne dommen opprettholdt i erstatningssaken som den avdødes familie fremmet for Borgarting lagmannsrett.

- Jeg vet at jeg er uskyldig. At jeg nå blir trodd er selvsagt godt. Men jeg vet jeg ikke kommer til å få noen unnskyldning fra verken TV 2 eller VG, sier Myklebust.

Avviser forhåndsdømming
TV 2s nyhetsredaktør, Stål Talsnes, sier til fagbladet at han ikke mener det var snakk om en forhåndsdømming av politimannen.

- To reportasjer ligger i vårt nyhetsarkiv om denne saken. Et intervju med Wackos datter, hvor advokat Jens-Ove Hagen uttalte seg, og et innslag hvor Politiforbundets leder Arne Johannessen uttalte seg på vegne av politimannen, sier Talsnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.