RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann mistenkt etter skudd

Sist oppdatert:
Politimannen som skjøt en ung mann i magen på St. Hanshaugen har nå status som mistenkt.

(iOslo.no) Spesialenheten for politisaker etterforsker nå om politimannen som skjøt en mann i magen på St. Hanshaugen i Oslo lørdag morgen begikk en straffbar handling, skriver NTB.

Dersom Spesialenheten kommer til at det har skjedd, vil politimannen bli etterforsket opp mot bestemmelsene om legemsbeskadigelse og grov uforstand i tjenesten, opplyser regionleder Anniken Qvale i Spesialenheten for politisaker til NTB.

Les også: Mann skutt av politiet

Qvale understreker at videre at selv om polititjenestemannen har status som mistenkt, så betyr ikke det at han har begått en straffbar handling.

Personen som ble skutt er nå i en stabil tilstand, og vil bli avhørt straks det er forsvarlig, opplyser spesialenheten.

Ifølge nyhetsbyrået er et av spørsmålene Spesialenheten skal utrede, om politimannen hadde tillatelse til å skyte. Opplysninger om bevæpningstillatelsen blir ikke gitt ut på det nåværende tidspunkt, av hensyn til etterforskningen.

Polititjenestemannen forklarte at han skjøt mannen fordi han fikk våpen rettet mot seg. Skuddofferet løsnet ikke skudd mot politiet, opplyser Spesialenheten.

280862

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere