RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann sex-siktet

Sist oppdatert:
En tjenestemann ved Svolvær politistasjon er siktet for å ha utnyttet en vergeløs person seksuelt. Han får forsette i stillingen.

Det straffbare forholdet skal ha skjedd i forrige uke og det var fornærmede som selv anmeldte saken til politiet.

- Vi har avhørt siktede, fornærmede og flere vitner, opplyser politiadvokat Reiel Heggedal ved Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

Politimannen er siktet etter straffelovens paragraf 193, som omhandler «utuktig omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner er ute av stand til å motsette seg handlingen».

Heggedal vil ikke gå nærmere inn på verken kjønn eller alder på fornærmede. Overgrepet skal ha skjedd på tjenestemannens fritid, og dermed er det ikke aktuelt å koble inn det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO).

Heggedal vil heller ikke kommentere om det er snakk om overgrep mot en person som sov, var bevisstløs eller som var påvirket av rusmidler.

Siktede og fornærmede kjente hverandre fra før. Tjenestemannen fortsetter i jobben ved Svolvær politistasjon.

- Vi har vurdert suspensjon, men har konkludert med at dette ikke er nødvendig, sier politimester Elisabeth Kaas i Midtre Hålogaland politidistrikt til AN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere