Gå til sidens hovedinnhold

Politimann siktet for tyveri av narkotika og dopingmidler

Mannen i 50-årene har selv vært ansvarlig for å bekjempe alvorlig kriminalitet. Nå er han fengslet, men nekter straffskyld.

I slutten av februar omtalte Nettavisen at en politimann på Østlandet var pågrepet, siktet for å ha påvirket et vitne.

Spesialenheten for politisaker mener mannen skal ha tilbudt kvinnen penger mot at hun endret sin forklaring i saken hvor politimannen er siktet for å ha utnyttet sin stilling for å oppnå seksuell kontakt med henne.

Nettavisen får bekreftet opplysninger om at politimannen også er siktet for tyveri av narkotika.

- Tjenestemannen er siktet for å ha stålet fra politiets beslag, blant annet et mindre kvantum narkotika og dopingmidler, sier etterforskningsleder i Spesialenheten, Knut Wold, til Nettavisen.

- Han er også siktet for ulovlig besittelse av legemidler og dopingmidler.

Wold vil ikke besvare spørsmål om hvilken type narkotika og dopingmidler det dreier seg om, kvantum eller noen andre forhold knyttet til saken.

Ransaking

I november i fjor fikk Spesialenheten rettens tillatelse til å gjennomføre ransaking. I et dokumentet, som Nettavisen har fått tilgang til, kommer det frem at det ble gitt tillatelse til å ransake politimannens bolig med tilhørende rom, boder, rom han disponerer som kontor, arbeidsplass, hytte og biler.

Det ble også gitt tilgang til å gå gjennom datautstyr. Spesialenheten fikk i februar ny ransakingstillatelse, etter at mannen ble siktet for å ha påvirket et vitne.

19. februar ble politimannen pågrepet i Drammen og 21. februar ble han varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Politimannen nekter straffskyld, men har vært suspendert fra sin stilling i lang tid.

- For siktelsen som gjelder tyveri av narkotika har han forklart at han ved ett tilfelle kom over et mindre beslag i beslagrommet som det virket som noen hadde mistet på gulvet. Han tok det opp og la det på sin egen pult i påvente av at rette vedkommende skulle melde seg, sier politimannens forsvarer Bernt Heiberg i Advokatfirmaet Elden til Nettavisen.

- Beslaget ble liggende på kontorpulten hans i kortere tid. Et slikt tilfelle er åpenbart ikke tyveri. Han nekter straffskyld for dette og de andre postene i siktelsen.

Etterforsket alvorlig kriminalitet

Oppland Arbeiderblad har tidligere omtalt at mannen i 50-årene er siktet for tyveri av beslag, noe som også kom frem i retten da han ble varetektsfengslet.

Dagen etter fengslingsmøtet skrev avisen at politimannen tidligere har jobbet som seksjonsleder og var ansvarlig for etterforskning av alvorlig kriminalitet.

Innlandet politidistrikt, hvor politimannen tihører, sier følgende om saken:

- Han er fortsatt suspendert. Etter mistanke om at en av våre ansatte hadde begått straffbare handlinger i tjeneste varslet vi Spesialenheten. Det er de som etterforsker saken, og nå venter vi på hva som skjer, sier påtalesjefen ved Innlandet politidistrikt, Kjell Kristian Ukkelberg, til Nettavisen.

I fjor sommer ble den siktede politimannen ilagt samfunnsstraff i Sør-Gudbrandsdalen tingrett for å ha råkjørt i en sivil politibil. Han ble også fradømt retten til å kjøre i fem måneder.