RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann svindlet av leieboer

Sist oppdatert:
26-åringen hadde tilgang til politimannens hus og datamaskin. Så klarte han å skaffe seg politimannens personnummer.

Det blir det fort svindel av.

Politioverbetjent Leif-Anders Valås leide ut en leilighet til den 26 år gammel fotballdommer etter en anbefaling fra en venn. Nå er leietakeren tiltalt for å ha svindlet familien for over 250 000 kroner, skriver Romerikes Blad.

Ifølge avisen stjal 26-åringen identiteten til politimannen og brukte hans datamaskin til internettspill. Han fikk blant annet to finansieringsselskaper til å utbetale 70.600 kroner i lån og ringte med privattelefonen for over 2000 kroner.

I tillegg fikk han også en bank til å overføre 7700 kroner fra kontoen til Leif-Anders Valås’ gamle mor, som er senil og som bor på sykehjem.

Politimannen fant ut av det hele etter å ha fått et brev fra et finansieringsselskap der de informerte om at han hadde fått avslag på en søknad om lån.

- Men jeg hadde ikke søkt om noe lån og begynte å undersøke dette nærmere. Etter hvert kom det for dagen at leieboeren hadde stjålet en god del av posten vår og funnet lønnsslipper med både mitt konto- og personnummer. Dette hadde han brukt til å skaffe seg lån i mitt navn, han brukte min pc til å spille internettspill med mitt Visa-kortnummer og opprette to telefonabonnement i mitt navn, sier Valås til Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere