RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann viste tissen

Sist oppdatert:
Dermed fikk han bank.

Politimannen fikk juling etter at han viste penis til en 23-åring på toalettet på utestedet Garman på Skagenkaien 29. september 2006, melder Rogalands Avis på sine nettsider. 23-åringen forklarte nylig i Stavanger tingrett at da han kom inn på toalettet ble han møtt av en mann som snudde seg mot ham med stasen ute, og dro i forhuden tre ganger.

Lagt i bakken
23-åringen spurte hva i all verden han drev med, og skal ha fått til svar at han bare skulle passe seg, fordi vedkommende var politimann. Deretter tok han grep rundt halsen på politimannen, og la ham i bakken. Han holdt grepet til det begynte å svartne for politimannen.

Dette oppfattet retten som uprovosert vold. Stavanger-mannen ble dømt til 60 dagers fengsel og 1.000 kroner i saksomkostninger.

23-åringens forsvarer, Tore Helseth Høyer, sier til Nettavisen at det slett ikke handlet om uprovosert vold, og vil anke dommen på feil lovanvendelse.

- Provokasjonen ligger i selve penis-situasjonen, sier Høyer, og viser til sin klients forklaring om hva som skjedde på herretoalettet denne kvelden.

Anker
At politimannen hadde dratt seg i forhuden mens han sto mot 23-åringen, mente retten kunne oppfattes som upassende og støtende, men ikke som en provokasjon i straffelovens forstand.

– Vi mener at retten har brukt feil juss når den sier at politimannens handlinger ikke var en provokasjon i lovens forstand. Dermed vil saken bli anket, sa 23-åringens forsvarer Tore Helseth Høyer til Rogalands Avis.

Ulike versjoner
De to involverte hadde vidt forskjellige versjoner av hva som skjedde forut for angrepet.

Politimannen sa at han hadde kneppet buksene og snudd seg mot vasken da 23-åringen hadde kommet inn og uten foranledning sagt at han hatet politiet. Politimannen svarte at han ikke var politimann. Deretter hadde 23-åringen gått til angrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere