Gå til sidens hovedinnhold

Politimennene ikke avhørt

Ambulanse-saken har topp prioritet hos Spesialenheten for politisaker, men åtte dager etter slaget er polititjenestemennene fremdeles ikke avhørt.

(iOslo.no) Det er Spesialenheten for politisaker som skal etterforske både polititjenestemennene og ambulansepersonellet som var i Sofienbergparken etter at Ali Farah (37) ble slått ned.

- Riksadvokaten bestemte på fredag at vi skal etterforske hele ambulanse-saken, sier advokat og etterforskningsleder Randi Birgitte Bull til iOslo.no.

- Omfattende sak
Saken har fått topp prioritet hos spesialenheten, men åtte dager etter slaget er verken polititjenestemennene eller ambulansepersonellet avhørt av Spesialenheten.

- Vi jobber med dette nå, sier Bull, som karakteriserer saken som omfattende.

- Det er mange personer involvert, og vi har allerede avhørt en rekke personer.

Advokat Abid Raja, som representerer Ali Farah, leverte i forrige uke inn anmeldelse på polititjenestemennene og ambulansepersonellet som var i Sofienbergparken.

Utvidet mandat
Vanligvis etterforsker spesialenheten politimenn, men denne saken er spesiell.

- Spesialenheten kan etterforske offentlige tjenestemenn hvis det er naturlig. I denne saken er det den samme historien, og da mente Riksadvokaten at det var best at vi etterforsket hele saken. Hvis politiet skulle etterforsket ambulansepersonellet, måtte et annet politidistrikt enn Oslo gjort dette, sier Bull.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene