RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimester: -«Neger» er greit

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politimester Truls Fyhn synes det er greit at politifolk bruker ordet «neger».

- I mine øyne er dette et helt akseptabelt ord. Jeg ville aldri finne på å påtale bruken av det, sier politimester Truls Fyhn ved Troms politidistrikt til VG.

Han mener begrepet «rasisme» har mistet sitt innhold og antyder at det er vanskelig å henge med på de språklig politisk korrekte holdningene.

En spørreundersøkelse som ble offentliggjort forrige uke viste at 11 prosent av de ansatte i Sør-Trøndelag politidistrikt er enige om at det forekommer rasisme blant ansatte i distriktet. Uttrykk som «neger», «svarting», «pakkis» og «guling» ble godtatt av hver tiende tjenestemann, ifølge undersøkelsen.

Fyhn understreker at han anser «svarting», «pakkis» og «guling» for å være tradisjonelt nedsettende betegnelser, og han forlanger at alle mennesker skal behandles på en skikkelig måte av politiets ansatte, uansett hudfarge og nasjonalitet.

Han sier til VG at han ble meget provosert da han hørte om beskyldningene om rasisme i forbindelse med hendelsen i Sofienbergparken i august, der 37 år gamle Ali Farah ble slått ned.

- Men så viste det seg at beskyldningen mot politiet baserte seg på bruken av ordet «neger». Jeg synes det er temmelig drøyt, sier han til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere