RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimester ber om SEFO-etterforskning

Politimester Olav Sønderland.
Politimester Olav Sønderland. (Kristian Bruarøy)
Sist oppdatert:
Politimesteren i Rogaland vil at SEFO skal etterforske politiets arbeid i forkant av ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger før påske.

– Jeg har registrert at lederen i Politiets Fellesforbund har uttalt at politiledelsen i Rogaland ikke har den nødvendig tillit blant medlemmer i Rogaland i forhold til hva politiet visste før ranet. Dette er grunnlaget for at jeg har bedt SEFO om å etterforske hva politiet visste, i det en slik mistillit uttrykker en klar oppfatning om grov uforstand i tjenesten. Da er SEFO rette instans, sier politimester Olav Sønderland i en pressemelding.

Han vil overlevere en anmodning til SEFO om granskning førstkommende mandag.

Ifølge Aftenposten vil de tillitsvalgte be Stortinget om å sette ned en uavhengig granskningskommisjon . Lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen har støttet kravet.

Arne Johannessen sier til Aftenposten søndag at politimesterens henvendelse til SEFO ikke er veien å gå:

- SEFO skal vurdere om det er begått straffbare handlinger, det er ikke det denne saken handler om. Her er det eventuelt snakk om dårlig samhandling mellom politidistrikt og mellom nivåer, sier Johannessen.

Ifølge Aftenposten tok politimesteren i Rogaland muntlig kontakt med SEFO lørdag ettermiddag.

- Jeg har merket meg oppfatningen om at vi ikke har handlet på det vi visste. Vi har hatt allmøter med de ansatte der vi har lagt alle kort på bordet, men det har tydeligvis ikke vært nok, sier Sønderland til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere