RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimesteren: Gjenger kniver om «revirer» på Holmlia


SKUTT: En person ble skutt på Holmlia sørøst i Oslo tidligere denne uken. Politimester Hans Sverre Sjøvold sier at gjenger krangler om revirer i området.
SKUTT: En person ble skutt på Holmlia sørøst i Oslo tidligere denne uken. Politimester Hans Sverre Sjøvold sier at gjenger krangler om revirer i området. Foto: Berit Roald/Hege Bjørnsdatter Braaten (NTB scanpix/Nettavisen)
Sist oppdatert:
Etter flere alvorlige voldshendelser på Holmlia de siste månedene, fastslår Oslos politimester at gjenger kjemper om «revirer» med kriminalitet som formål.

Ifølge politimester Hans Sverre Sjøvold er det mange unge mennesker på Holmlia som synes det er mer lettvint å tjene penger på narkotikasalg, enn å konsentrere seg om skolegang.

– Holmlia har høyeste prioritet for politiet nå, sier Sjøvold til NRK.

En mann i 20-årene ble truffet av flere skudd på Holmlia i Oslo onsdag kveld, men skadene er ikke livstruende. Politiet utelukker ikke at skytingen er gjengrelatert. Mannen er innlagt på Ullevål med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Les også: Fortsatt ingen pågrepet etter skyting på Holmlia

Det har de siste månedene vært flere voldshendelser på Holmlia. Så sent som 21. januar ble to menn i 20-årene knivstukket i nettopp Ravnåsveien. Politiet opplyste først at det kunne være snakk om så mange som tolv gjerningspersoner, men det er ikke kjent om noen er pågrepet for denne voldsepisoden.

I begynnelsen av oktober ble en 21 år gammel mann skutt på Holmlia i Oslo. Mannen ble kritisk skadd, men tilstanden bedret seg. Ifølge Aftenposten er sju personer siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk i den saken, og seks av dem sitter i varetekt.

Det er ikke kjent om politiet knytter onsdagens skyting til noen av disse hendelsene.

I juni ble en 16 år gammel gutt som var elev ved Holmlia skole slått bevisstløs og innlagt på barneintensivavdelingen på Rikshospitalet i koma. Gutten døde halvannen måned senere. En 18 år gammel gutt ble siktet for dødelig vold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere