RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimestre sier nei til væpnet politi

Nesten alle politimestre nei til generell bevæpning av politiet, skriver Aftenposten.

Avisen har snakket med 24 av 27 politimestre og spurt om deres holdning til bevæpning av politistyrken. Av de 23 som svarte på spørsmålene, er alle imot at norske politifolk alltid skal være bevæpnet.

Tidligere politimester i Oslo, Willy Haugli, skriver i en kronikk i Aftenposten fredag at tilstedeværelse av våpen lett fører til bruk av våpen. Han mener at norsk politi aldri kan bli utrustet til å møte slike angrep som i Stavanger.

– Å møte og eventuelt nedkjempe et slikt raid krever et oppbud av forberedte mannskaper, pansrede kjøretøyer, tohåndsvåpen og stridsammunisjon. Ranet framsto som en ren militær operasjon, og kunne lett ha utviklet seg til et blodbad, skriver den tidligere politimesteren i Tromsø..

Han får støtte av politimesteren i Telemark.

– Hvis vi får permanent bevæpnet politi, kan det føre til mer vold. Forskning viser at det er mer skader i Sverige, der politiet er bevæpnet, sier politimester Geir Sønstebø i Telemark.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere