RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiprotest mot trafikkbøter

Sist oppdatert:
De nye bøtesatsene er så høye at politifolk vil kvie seg for å utføre trafikkkontroller, frykter verneombud. Nå protesterer Politiets Fellesforbund mot de økte satsene.

Hovedverneombud Bjørn Egeli for politi og lensmannsetaten frykter politifolk vil kvie seg for å utføre trafikkkontroller når de nye bøtesatsene trer i kraft fra 1. februar. Ifølge Egeli gir politifok uttrykk for frustrasjon om det høye bøtenivået, skriver VG.

Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund forteller til avisen at han har motatt en rekke e-poster fra sine medlemmer om bøtesatsene.

- De synes det er ubehagelig å skrive ut forelegg på 5200 kroner for kjøring på rødt lys når volds- og narkotikasaker kanskje ender med forelegg på 2000-3000 kroner, sier han til VG.

I går skrev Johannessen protestbrev til justisminister Odd Einar Dørum, Stortingets justiskomite og Politidirektoratet om de nye bøtesatsene.

Fra 1. februar blir det dyrere å kjøre for fort, kjøre på rødt lys og alt annet tenkelig galt du kan gjøre i trafikken. Se oversikten over de nye bøtesatsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere