*Nettavisen* Nyheter.

Politisk kamp mot nasjonale prøver

Selv om Elevorganisasjonens to boikottaksjoner mot nasjonale prøver nå er over, fortsetter kampen mot prøvene.

28.01.05 18:27

NTB meldte fredag at Elevorganisasjonen avblåser boikotten av de nasjonale prøvene i skolen. I en pressemelding presiserer organisasjonen at kampen mot prøvene fortsetter, selv om boikotten nå er over.

- Elevorganisasjonen la i utgangspunktet opp til en boikottaksjon av de to første prøvene. Vi har gjennomført to svært vellykkede aksjoner som førte til at 20 000 elever boikottet de nasjonale prøvene. Nå fortsetter vi kampen mot de nasjonale prøvene gjennom et intensivt politisk arbeid, sier Solveig Tesdal, leder av Elevorganisasjonen.

Organisasjonen vil nå kreve ny behandling av systemet med prøvene i Stortinget. Samtidig starter de kampanjen «Skal vi leke at det betyr noe?»

Kampanjen arrangeres over en hel dag på de videregående skolene i Norge og har til hensikt å utfordre elevene på dagens viktigste utdanningspolitiske saker.

- «Skal vi leke at du betyr noe?» vil fremme skoleutvikling. Den vil vise elevene verdien av å være aktive deltakere i et demokrati og hvordan de kan påvirke egen skolehverdag og beslutningstagere på fylkeskommunalt og nasjonalt nivå, sier kampanjeleder Anette Johanssen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.