RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politisk skifte i de største byene

Sist oppdatert:
Halvparten av de ti største byene går mot politisk skifte i dagens kommunevalg, viser en fersk gjennomgang av de siste meningsmålingene.

En gjennomgang Dagsavisen har gjort av de siste meningsmålingene for de ti største byene i Norge, viser at det kan gå mot politisk skifte i både Oslo, Bergen og Trondheim.

Rødt i Trondheim
Det ligger an til å bli blått flertall i Bergen etter 16 års Ap-styre, og i Trondheim kan det bli rødt flertall etter 13 år med Høyre-ordfører.

I tillegg er det sannsynlig at Høyre og Frp overtar makten i Drammen fra Arbeiderpartiet, og i Kristiansand viser meningsmålingene at SVs unge kandidat Torbjørn Urfjell (25), kan overta etter at Høyre har hatt makten i hele hans levetid.

I Tromsø ser Arbeiderpartiet og SV ut til å beholde flertallet. Det ligger imidlertid an til å bli et ordførerskifte i Tromsø fra Aps Herman Kristoffersen til SVs ordførerkandidat Pia Svensgaard. I Skien gjør Fremskrittspartiet det svært bra og utfordrer den sittende ordføreren Jan Terje Olsen (H).

Ap i Østfold
Videre ser det ut til at Arbeiderpartiet vil beholde makten i Sarpsborg og Fredrikstad, og i Stavanger kan Høyre-ordfører Leif Johan Sevland være nokså trygg på å beholde makten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere