RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En dykker tok med seg et seil under vann, som ble festet rundt gjenstanden før den ble trukket opp av en kranbil som sto ved Langbryggene i Skien. Seilet så tungt ut og ble heist opp med stor forsiktighet.
En dykker tok med seg et seil under vann, som ble festet rundt gjenstanden før den ble trukket opp av en kranbil som sto ved Langbryggene i Skien. Seilet så tungt ut og ble heist opp med stor forsiktighet. Foto: Ørnulf Holen

Polititeori: Datter senket moren i jernbur i elva

Politiet mener den 31 år gamle datteren til Kari Grønnestad (56) senket sin egen mor i et jernbur ned i Skienselva. 31-åringen er siktet for å ha drept moren for snart tre år siden.

VG er kjent med at politiet sitter på opplysninger om at kvinnen ble dumpet i elva i et jernbur.

Tirsdag kveld ankom en likbil kaikanten ved elva i Skien, men politiet ville ikke kommentere hva salgs funn som var gjort. En dykker tok imidlertid med seg et seil under vann og festet det rundt det politiet omtaler som en gjenstand, før en kranbil heiste det tunge seilet opp med stor forsiktighet.

- Funnet kan være av interesse for etterforskningen. Politiet vet ikke ennå hva funnet består i og hva det innebærer. Vi er generelt forsiktige når vi jobber med gjenstander som kan ha betydning i en drapsetterforskning, sa politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Politiets kriminalteknikere vil undersøke om gjenstanden kan settes i sammenheng med drapsetterforskningen.

Søndag aksjonerte politiet mot leiligheten til Grønnestads datter (31) og hennes samboer (34) i Hjellen i Skien sentrum. Samme dag ble datteren pågrepet og siktet for forsettlig drap på moren. Hennes samboer ble siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse. Årsaken til pågripelsen var at Telemark politidistrikt hadde fått ny og substansiell informasjon om Grønnestads forsvinning.

Den siktede 31 år gamle kvinnen erkjenner ikke straffskyld, understreker hennes forsvarer, advokat Bjørn Nærum. Det gjør heller ikke 34-åringen, opplyser forsvarer Tollef Skobba.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere