RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pollensesongen har startet

Sist oppdatert:
Allergikere merket allerede i januar de første pollenreaksjonene. Norges Astma- og Allergiforbund har startet målingene for sesongen - en måned tidligere enn normalt. Se pollenvarsel

Det er pollenforekomster av or og hassel som nå blir registrert i pollenfellene til Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) i sørlige og østlige deler av landet.

- Allerede i januar fikk vi henvendelser om pollenreaksjoner fra folk i deler av landet. Nå i begynnelsen av februar viser analyser fra pollenfella på Blindern forekomst av or- og hasselpollen. Dette medfører at NAAF i år starter opp pollenvarslingen tidligere enn noen gang, sier pollenanalytiker Hallvard Ramfjord i Norges Astma- og Allergiforbund ifølge en pressemelding.

NAAF utplasserer pollenfeller ved 10 målestasjoner i Norge. Rapporteringer fra målestasjonene, sammenholdt med værvarsling og erfaringsmateriale fra tidligere år, ligger til grunn for utarbeidelsen av den daglige pollenvarslingen som nå har funnet sted i 30 år.

Du finner pollenvarslet på www.naaf.no/pollen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere