*Nettavisen* Nyheter.

Polsk kjøttdeig venter på grønt lys

100 tonn med polsk kjøttdeig har stått på lager siden salmonella-alarmen gikk før jul. Nå kan det havne på norske middagsbord.

- Hvis Mattilsynet gir klarsignal under visse betingelser, da er det mulig å bruke kjøttet under disse betingelsene. Men om vi da vil produsere det, har vi ikke tatt stilling til, sier direktør Leif Malvin Knutsen hos kjøttprodusenten Fatland til Dagens Næringsliv.

Kjøttet står i dag lagret hos Fatland i Ølen og hos importøren i Larvik.

Ifølge avisa ble partiet trukket tilbake da flere personer ble smittet av salmonella før jul. Nå er deler av partiet friskmeldt. Direktør Stein Ivar Ormesettrø i Mattilsynet sier det friskmeldte kjøttet kan brukes i produksjon, selv om det ikke er mulig å garantere at det er 100 prosent salmonella-fritt.

Hvis kjøttet skal brukes, må det varmebehandles og selges bearbeidet, skriver Dagens Næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag