RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/ Faksimile Dagbladet Magasinet)

Poserer med pusekatt

Sist oppdatert:
- Jeg er ingen pusekatt, sa Gerd-Liv Valla for en uke siden. Se hvem som har krøpet opp i fanget til Ingunn Yssen i dag.

- Jeg er ingen pusekatt, sa LOs leder Gerd-Liv Valla da hun møtte pressen for å snakke om de grove beskyldningene fra Ingunn Yssen i forrige uke.

Siden har uttrykket blitt gjentatt gang på gang i forbindelse med den betente striden.

Poserer med pus
Lørdag poserer Ingunn Yssen på forsiden av Dagbladets Magasinet med en katt på armen.

- Det er pusekatten min som jeg har hatt i 17 år, forklarer Yssen overfor Nettavisen.

Hun sier at hun ikke har tenkt på symbolikken med Valla, og heller ikke har vurdert om bilde-stuntet kan virke provoserende.

- Det har jeg ærlig talt ikke tenkt på, hevder Yssen.

- Ikke tilfeldig
Det er ikke pr-guru Hans Geelmuyden sikker på.

- Dette er nok ikke tilfeldig. Men om dette er en del av en medieplan eller strategi, blir kun spekulasjoner. Det er noe i symbolikken her som er veldig spesielt, helt klart. I en annen sammenheng ville hun vel ikke stått på forsiden av en avis med en katt «tilfeldigvis» på armen? sier Geelmuyden til Nettavisen.

- Med tanke på hvordan denne saken har vært håndtert pr-messig - er det noe som tyder på at Yssen har hatt rådgivere og en strategi?

- Det virker ikke helt tilfeldig, og det er klart hun er en klok kvinne. Mye av det som er sagt og gjort etter at denne saken sprakk i media, virker veloverveid, sier han.

Sint over graviditet
Striden rundt LOs mektige leder Gerd-Liv Valla eksploderte i forrige uke da Ingunn Yssens oppsigelsesbrev ble publisert i VG. Der ble det blant annet hevdet at Valla ble irritert over Yssens graviditet, og at hun skal ha skjelt ut Yssen på en flyplass. Yssen var internasjonal sekretær i LO i flere år, men sa opp på grunn av Vallas lederstil.

Fredag ettermiddag innkalte Valla til pressekonferanse, hvor hun tok selvkritikk for måten hun har håndtert saken på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere