*Nettavisen* Nyheter.

Potenspille-boom på Sørlandet

Oslomenn er storforbrukere av potenspiller, men aust-egdene har den største økningen. De siste tolv månedene har vi punget ut 114 millioner på ereksjonspiller.

07.07.05 12:26

Aldri før har norske menn fått mer hjelp for potensen – i form av kjemisk ereksjonsmedisin.

Den siste 12-månedersperioden er det solgt 11 prosent mer enn i perioden sommeren 2003-2004, viser tall fra produsenten av Cialis.

Det blide sørland
På Sørlandet har mennene for alvor fått øyene opp for ereksjonsmedisin de siste tolv månedene. Aust-Agder står for den største fylkesvise salgsøkningen, med et totalsalg på over to millioner kroner. Det er en økning på 18 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Dobbelt i Oslo
I snitt på landsbasis kjøpte hver mann over 40 år potenspiller for 111 kroner.

Mennene i hovedstaden punget imidlertid ut med over det dobbelte: 224 kroner på hver mann over 40 år. Det er godt over dobbelt så mye som for bare to år siden, da snittforbruket for menn i hovedstaden var på 94,57 kroner.

Minst på Vestlandet
Tallene fra Oslo står i skarp kontrast til fylket som kjøper minst potenspiller: Menn i Sogn og Fjordane brukte bare 65 kroner i snitt på ereksjonsstimulerende piller.

Om det skyldes frisk luft og vakker natur eller andre stimulerende faktorer, sier undersøkelsen ingen ting om.

Bygda har skylda
Sexolog Kjell Olav Svendsen tror ikke at forskjellen i ereksjon er stor blant fylkene – derimot legger han skylden på små tettsteder.

Det er vanskeligere å gå på apoteket og be om ereksjonmedisin hvis du kjenner alle bak disken.

Over 200.000 nordmenn lider av ereksjonssvikt. Hver tredje mann i alderen 40 til 70 år som av oppsøker lege her til lands har alvorlig ereksjonssvikt (33 prosent).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag