Preben (15) angrepet av sint bilist

Foto: SKJALG EKELAND (Bergensavisen (BA))

- Han skrek «hva feiler det deg» og dyttet meg inn i muren, sier Preben (15).

18.07.11 18:49

LYNGBØ, BERGEN: (Bergensavisen):
I 2030-tiden lørdag kveld var Preben Nilssen på vei til en kamerat, og gikk den vanlige veien forbi motorsykkelbanen like ved Lyngbø.

På veien dit måtte han gjennom en tunnel, og det var etter å ha kommet ut av denne han fikk seg en ubehagelig overraskelse.

- Jeg gikk og hørte på musikk, og plutselig skrek en mann i 50-årene «hva feiler det deg», og dyttet meg inn i muren, forteller Preben til Bergensavisen.

Preben forteller at han ble litt perpleks, men fikk med seg at han kjørte en Toyota Carina, hadde grålig hår, ingen skjeggvekst og hadde mellomstor kroppsbygning.

Etter å ha skubbet Preben, skal han ha gått inn i bilen og kjørt videre, og Preben fortsatte til kompisen.

- Ubehagelig
- Men han var der jo ikke en time engang, før han kom tilbake. Vi merket jo med en gang at det var noe, og fikk ham til å fortelle hva det var, forteller pappa Frode Nilssen, som synes det er urovekkende at folk konfronterer unge mennesker på den måten.

- Jeg synes det er ubehagelig å ikke kunne føle seg trygg på at ungene kan gå til kompiser alene. Etter dette vil datteren min på tolv år bli kjørt når hun skal til venninner, forteller han.

Søker svar
Preben har ikke helt tatt skrekken.

- Det går jo fint med meg, men det er jo ikke noe gøy når sånt skjer, sier 15-åringen.

Hva som ligger bak utbruddet til den ukjente mannen, kan ingen av dem forstå. Preben bedyrer at han gikk på fortauet hele veien, men utelukker ikke at han kan ha blitt spurt om veien uten å ha hørt det på grunn av musikken, og at det kan ha provosert bilføreren.

Faren tok uansett kontakt med politiet for å anmelde det, men siden det var få holdepunkter å gå etter, var det lite annet politiet kunne gjøre enn å loggføre hendelsen, ifølge ham.

- Jeg ble fortalt at det kunne dukke opp liknende hendelser, og at de kanskje kunne få gjort mer da. Men det er jo synd, og vi har sett litt på egenhånd etter bilen. Jeg vil gjerne vite hva det var som gjorde at fyren ble så sint at han slengte sønnen min i muren, så han skrapte seg til blods på hendene og iPoden sluttet å virke, sier han.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.