RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prektige og moralske ungdommer

(Ung.no)
Sist oppdatert:
Dagens ungdomsskoleelever sier nei til rus, de er moralske og nærmest prektige, og de setter venner og familie foran penger og materielle verdier.

Det er noen av konklusjonene i rapporten «Fattig eller rik - slik ungdom ser det». Rapporten bygger på en spørreundersøkelse blant 900 ungdomsskoleelever i hele landet, samt stiler og prosjektarbeider fra 500 elever.

Dagens ungdomsskoleelever sier nei til rus, de er moralske og nærmest prektige, og de setter venner og familie foran penger og materielle verdier, viser undersøkelsen som er gjengitt i Adresseavisen.

Skikkelige
–Denne ungdomsgenerasjonen er lite preget av opprør og avvik. De er skikkelige og anstendige, og de kan tjene som eksempler for de voksne, sier prosjektleder Edgar Marthinsen ved NTNU i Trondheim.

Når ungdomsskoleelevene skal velge venner, kommer hasjrøykere, rasister og nynazister nederst på listen.

Mest populære er de som er musikk- og idrettsinteresserte. Ungdom er imidlertid lite interessert i å være venner med homofile og funksjonshemmede.

Venner
Også blant voksne er venner viktig. Stadig flere tyr til venner fremfor familie når de vil være fortrolige, ifølge en undersøkelse MMI har gjort for Dagbladet.

Når vi trenger noen å snakke med, går 45 prosent av oss til familien og 54 prosent til venner, ifølge undersøkelsen.

Ektefelle og samboer er viktigste samtalepartner for dem som har det, men nesten tre av ti gifte og to av ti samboere oppgir ikke partneren som en de snakker fortrolig med.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere