RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Premiert for pengerot

Sist oppdatert:
En ny og langt bedre betalt jobb i Forsvaret ventet direktør Rolf Scheen ved Forsvarsmuseet etter at han ureglementert solgte 162 lastebiler.

For tre år siden manglet Forsvarsmuseet penger til å kjøpe historiske gjenstander. Men museet hadde 162 amerikanske M6 lastebiler av etterkrigsmodell, som er svært etterspurte biler, skriver Avisa Nordland.

Forsvarsmuseet og direktør Rolf Scheen inngikk en avtale med «Historiske Militære kjøretøyers Forening» HMK, solgte bilene og tjente rundt tre millioner kroner. Pengene ble satt inn på et fond som Forsvarsmuseet disponerte til kjøp av utstyr.

Problemet var at kjøperne aldri fikk «sertifikatet» fra USA som må til for å kunne registrere bilene. De offisielle eiere av bilene mislikte sterkt at bilene plutselig befant seg ute hos nærmere 150 private nordmenn.

Forsvaret fjernet Scheen fra direktørstolen på Forsvarsmuseet etter dette. Men for å unngå en opprivende arbeidsrettssak opprettet Forsvaret en ny stilling til Scheen, som gir han betydelig høyere lønn.

Nå har nærmere 160 nordmenn kjøpt lastebiler de ikke får bruke, og Forsvaret vet ikke hvordan de skal løse problemet. Scheen er sparket oppover i systemet og har jobb til han går av med pensjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere