RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pressemeldingen fra Arnstad

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Her er pressemeldingen fra Eli Arnstad og Enova SF i «mobbesaken»

Pressemelding

Eli Arnstad slutter i Enova SF

Administrerende direktør Eli Arnstad har sagt opp sin stilling i Enova.

- Det har de siste ukene kommet fram at tillitsvalgt og verneombud mener at jeg har mobbet en eller flere i Enova. Dette er en beskrivelse jeg ikke kjenner meg igjen i. En slik type beskyldning er handlingslammende og ødeleggende for arbeidet i Enova og for meg som leder. Jeg mener derfor at det er best for organisasjonen og meg selv at jeg slutter.

- Min opplevelse er ikke at dette er en organisasjon med store eller særegne problemer knyttet til arbeidsmiljø. I enhver organisasjon kan det være uenighet om organisering og veivalg. Det har det også vært i Enova. Jeg kjenner meg imidlertid ikke igjen i at dette kan ha noe med mobbing å gjøre.

- For øvrig har jeg fått begrensede opplysninger om hva som eventuelt skulle ligge i de påstandene som er framsatt. Påstandene er verken konkretisert eller dokumentert for meg. Det har gjort at jeg har brukt noen uker på å områ meg. Jeg har vurdert flere alternativer måter å håndtere situasjonen på, men har altså kommet til at jeg ikke kan fortsette. En slik beskylding er så alvorlig at når den først er fremsatt blir det vanskelig for meg å fortsette som sjef i Enova.

- Vi lever i en tid der det er åpenbart hvor viktig det er å effektivisere energiforbruket og produsere mer alternativ energi. Enova er sentral for å bidra til fremtidens løsninger på dette området. Min oppfatning er at uenigheter i organisasjonen ikke kan få stå i veien for Enovas viktige samfunnsoppdrag.

- Jeg har derfor valgt å si opp min stilling som leder for Enova slik at organisasjonen kan konsentrere seg helt og fullt om sin viktige energioppgave.

Arnstad er glad for at Enova så langt har vært i stand til å oppfylle de mål som er satt for organisasjonen. Regjeringens opprinnelige mål på 10 TWh nås allerede i 2007, 3år før opprinnelig plan.

Eli Arnstad har vært administrerende direktør i Enova siden oppstarten i september 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere