RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presser på for EU-søknad

Påtroppende leder i Unge Høyre, Torbjørn Røe Isaksen, vil presse moderpartiet til en klarere Høyre-profil og få EU-søknaden av gårde i neste stortingsperiode.

25-åringen fra Porsgrunn står klar til å overta lederklubba i Unge Høyre på landsmøtet som starter 18. juni. Han er i dag student ved Universitetet i Oslo, og har hatt vervet som 1. nestleder siden 2002.

Til TV 2 Nettavisen sier Røe Isaksen at en samarbeidsregjering med tydeligere Høyre-profil og en EU-søknad i neste stortingsperiode står øverst på ønskelista.

- Høyre må føre Høyre-politikk også i regjeringen. Vi må tørre å si fra, sier Røe Isaksen. Når det gjelder EU-saken, ønsker han å få den i hele sin bredde på dagsorden i 2005-valgkampen, og sørge for at Norge søker om medlemsskap i neste stortingsperiode.

Valget på nytt sentralstyre skjer søndag 20. juni. Valgkomiteen har kommet med en enstemmig innstilling med Torbjørn Røe Isaksen fra Telemark på topp og Torkild Solli Haukaas fra Møre og Romsdal som 1. nestleder. Som 2. nestleder foreslås Harald Victor Hove fra Hordaland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere