RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presser snikfotograferte horekunder

Sist oppdatert:
Han trodde de var alene, men etter tre-fire uker ringte en svensk kvinne og ba om 1000 dollar. Hvis ikke ville kona eller arbeidsgiveren hans får tilsendt bilder fra hyrdestunden.

Kvinnen kunne beskrive hendelsesforløpet så detaljert at mannen ikke utelukker at damen i telefonen hadde bildene. Derfor valgte han å betale. Og da han spurte hva pengene skulle gå til, skal kvinnen ha svart «til arbeid mot prostitusjon».

- Dette er ren svindel. Pengene går i lomma på hardbarkede kriminelle. Men de holdt i det minste løftet sitt. Jeg hørte ikke mer fra henne, forteller mannen til Aftenposten.

Etter et halvt år var mannen på «handletur» igjen. Også denne gangen kom telefonen i etterkant, men med en annen kvinne i røret. Også hun krevde 1000 dollar utbetalt til samme bank og kontonummer.

Flere utpressingssaker
Oslomannen i 30-årene er ikke alene om å ha blitt utpresset etter et besøk på strøket. Politioverbetjent Victor Jacobsen ved etterforskningsavsnittet ved Grønland politistasjon sier til TV 2 Nettavisen at bare ved deres stasjon er det anmeldt mellom fem og syv lignende saker for ett år siden. Mønsteret er det samme.

- De blir fortalt at det finnes bilder av dem mens de har sex. Mennene blir bedt om å overføre penger til "Sara Swenson" i Riga. Betaler de ikke, truer kvinnen med å sende bildene til mannens nærmeste, sier Jacobsen.

Politioverbetjenten tror det kan være store mørketall. Flere av mennene som har anmeldt utpressingen har innrømmet at de var på horestrøket, men ikke for å kjøpe sex.

- De følte seg støtt for å ha blitt beskyldt for å være horekunder og deretter blitt forsøkt utpresset. Hvis de snakker sant, kan det tyde på at utpresseren ikke har bildene, sier Jacobsen til TV 2 Nettavisen.

Utpresserne kan bløffe
Jacobsen snakker av erfaring, og har han rett kan det virke som om utpresserne bløffer om bildene.

I 2001 var politiet involvert i en lignende sak. En person ble pågrepet for å ha drevet med utpressing. Han ble tatt fordi han krevde pengene overlevert på en gitt adresse og politiet lagde en felle. I ettertid viste det seg at mannen aldri tok noen bilder. Han oppholdt seg på horestrøket og noterte bilnumre. Etter en del sjekking tok han kontakt med bileierne for å presse dem for penger.

Forskjellen mellom 2001 og nå er at den svenske kvinnen kan beskrive hendelsesforløpet i detalj.

- Er det mulig at de prostituerte selv er med på utpressingen?

- Nei, det har vi ingen indikasjoner på, svarer Jacobsen.

Fant kvinnen i Stockholm
Politiet har klart å oppspore både banken og eieren av kontonummeret, en kvinne i Stockholm. Kvinnen er avhørt, og ifølge Jacobsen nekter hun for ethvert kjennskap til kontonummeret. Hun har forklart at id-papirene hennes er blitt stjålet og hennes identitet misbrukt. Så langt er ikke det tatt noen avgjørelse om Stockholmskvinnen vil bli tiltalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere