Gå til sidens hovedinnhold

- Presses til å jobbe svart

Asylmottak er lei av å se på at asylsøkere utnyttes grovt av bedrifter og enkeltpersoner og presses til å ta svart arbeid, og aksjonerer mot utnyttelsen.

Det er landets største operatør på asylmottak som i samarbeid med UDI og NHO startet en aksjon mot utnyttelsen av asylsøkere i arbeidsmarkedet, melder TV 2 Nyhetene.

Hero Mottak og Kompetanse driver 25 asylmottak landet rundt, og har sett seg grundig lei på at mange av de 3400 beboerne i økende grad jobber svart.

- Både NHO, LO og mange andre organisasjoner snakker veldig mye om svart arbeid men de har gjort veldig lite konkret. Derfor vil vi snakke høyt om det og få handling ut av det, sier Ahmed Bozgil, administrerende direktør ved Hero Mottak og Kompetanse, til TV 2 Nyhetene.

NHO og UDI har også gått inn i prosjektet for å bevisstgjøre asylsøkere mot å ta svart arbeid, men problemet er størst med dem som tror beboerne i mottakene vil jobbe nesten uten å få betalt.

- De store skurkene er de bedriftene og de organisasjone som bruker veldig mye svart arbeid. De er skurkene, og de bør tas. Dette er jo nesten slaveri, og vi må ikke tillate at noen bedriver eller prøver å opprettholde et slaveri, en undertrykkelsesmekasnisme i samfunnet vårt, sier Bozgil.

Gjennom prosjektet håper Bozgil å skaffe jobber til asylsøkere og utfordrer både aetat, fagbevegelse, politi og næringslivet til å være med.

- Kom og gjør det på ordenlig måte. Vi skal hjelpe, sier han.

Over 18.000 mennesker bor i mottak i Norge i dag. UDI ønsker at prosjektet på sikt skal omfatte alle landets mottak.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året