Til tross for at Klassekampen får noen hundre tusen kroner mindre i år enn i fjor, topper de tilskuddslista med en støtte på 42 millioner kroner i år.

Vårt Land fikk i år et langt større kutt i pressestøtten, 12 prosent eller snaue 3 millioner kroner, ned til 33 millioner kroner i tilskudd.

Bergensavisen ser på sin side en betydelig økning på 20 prosent til 35 millioner kroner i tilskudd, noe som sikrer avisen en andreplass på tilskuddslisten.

Kraftig økning for Morgenbladet

Årets store vinner er imidlertid Morgenbladet, som har fått økt tilskuddet sitt med 115 prosent til 10,4 millioner kroner.

Avisen har i år gått gjennom en intern konflikt som tilspisset seg da ledelsen bestemte seg for å kutte kostnader med 8 millioner kroner og gi ni ansatte sluttpakker.

Saken bidro til at sjefredaktør Anna B. Jenssen gikk av. Sun Heidi Sæbø er konstituert som sjefredaktør.

Mer til lokalavisene

Totalt får 150 aviser til sammen 318 millioner kroner i produksjonstilskudd i år, snaue fem millioner mer enn i fjor. Økningen går til lokalaviser.

– Dette er i tråd med føringene i mediestøttemeldingen om at mer av støtten skal gå til små, lokale aviser, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Størrelsen på tilskuddet til den enkelte lokalavis avhenger av om avisen kommer ut i Sør-Norge eller Nord-Norge, hvor stort opplag avisen har og antall utgaver i fjor.

Én avis, nettutgaven til lokalavisen Midsundingen, har kommet inn i ordningen samtidig som fire aviser har mistet støtten.

Gjengangeren og Telen hadde for store driftsoverskudd i fjor til å kvalifisere for tilskudd, mens Nordvestnytt og Åmliavisa har lagt ned driften.

(©NTB)