RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presten endrer forsvar

Sist oppdatert:
Den overgrepsdømte presten i Hedmark vil endre taktikken når han mandag skal bevise sin uskyld i for en jury.

- Fordi han var prest, så var han nærmere Gud. Han kalte meg for en thaihore, fortalte stedatteren da hun vitnet i Glåmdal tingrett i april i fjor. Den gang ble den 55 år gamle presten dømt til ni års fengsel for overgrep mot sin stedatter gjennom 13 år. I tillegg ble han dømt til å betale 1,8 millioner i erstatning.

Stedatteren, som i dag er i begynnelsen av 20-årene, ble adoptert fra Thailand da hun var 1 år og 10 måneder gammel. Overgrepene skal ha startet da hun var 5 år. Når ankesaken nå kommer opp i Eidsivating lagmannsrett blir det opp til juryen å avgjøre om jenta snakker sant når hun forteller om årevis med seksuelle overgrep og vold.

Fra tingretten: - Leste i bibelen og forgrep seg
Fra tingretten: - Presten kalte meg thaihore

- Skjønner ikke
For det står ord mot ord i overgrepssaken. Presten selv nekter for at han har utført overgrepene.

- Hun er en blid og åpen jente, som har hatt en selvfølgelig plass i familien. Jeg skjønner overhodet ikke hvorfor hun har kommet med disse påstandene, sa presten i tingretten. I retten fortalte han at han hadde hatt problemer med å vise følelser overfor barna, og spesielt den adopterte stedatteren.

Fra tingretten: Pedo-tiltalt prest: - Jeg er kald

Støttet av kona
Også hans kone, som altså er mor til offeret, forsvarte ham.

- Jeg har tatt min manns parti i denne saken. Jeg ser på ham som helt uskyldig i disse anklagene, sa prestekona i retten.

Fra tingretten: Prestekone: - Min mann er uskyldig
Fra tingretten: - Glad i begge

«Etter en samlet vurdering av det som kom frem under hovedforhandlingen, finner retten bevist at tiltalte gjentatte ganger fra 1989 til våren/sommeren 2002 da X flyttet på hybel, har hatt utuktig omgang med henne (...)» konkluderte Glåmdal tingrett.

Sønnen vitner
- Det er visse ting vi vil prøve å få bedre fram for retten. Det blir en del nye vitner og enkelte nye elementer i forsvaret av min klient, sier prestens forsvarer, advokat Sigmund Øien, til NTB før mandagens start i ankeforhandlingen. Øien sier at presten fremdeles bedyrer sin uskyld.

Prestens 17 år gamle sønn er blant de 41 vitnene som er innkalt i forbindelse med ankesaken i Eidsivating lagmannsrett. Det skriver VG.

- For vår del står saken i det store og hele i samme stilling som den gjorde i tingretten, sier statsadvokat i Hedmark og Oppland, Bodil Thorp Myhre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere